Разлог – средище на българщината по време на фестивала „1000 носии на едно място“

На втория ден на Великден, за втора поредна година  в Разлог се проведе „1000 носии на едно място“ – фестивал, посветен на българската носия. Ден, в който всички жители и гости на града се събраха, пременени в най-красивите си носии на централния площад в планинското градче.
Фестивалната програма продължи повече от три часа, в които всички с усмивка на лице, хванати за ръце пяха и играха от сърце и душа. 
Активни участници във фестивала бяха читалищните самодейци – певчески и танцови групи от Разлог, Баня, Бачево, Добърско, Горно Драглище, Долно Драглище, Белово и село Гара Бов, общ. Своге. Много бяха и индивидуалните гости, дошли със семействата си, за да се хванат на пъстрото и весело хоро.
Фестивала "1000 носии на едно място" се организира от Туристическия информационен център "Дестинация Разлог" и прави заявка да превърне Разлог в център на българските народните носии.
„Уникалният фестивал „1000 носии на едно място” ще се проведе отново през 2016 година и вярваме, че заедно ще успеем да го превърнем в традиция, защото този фестивал изпълни нашите сърца, изпълни ги с красотата на народните носии и любовта в очите на хората“, заявиха организаторите на едно на най-посещаваните събития в Разлог.
 
List with onlain bookmakersGBETTING