Пакет: "Разгледай Разлог в народна носия"

  • Продължителност
Пакетът може да се реализира по време на престоя на гостите в Разлог. Обиколката отнема около 2 часа и включва забележителности и обекти в град Разлог като:
- Древен слънчев календар
- Исторически музей „Никола Парапунов“ – Разлог
  • Сезонност

Пакетът може да се реализира целогодишно.

  • Целеви групи

Пакетът е насочен към български и чуждестранни туристи, проявяващи интерес към запазените традиции, обичай и пресъздаването им от местните хора пред публика.

  • Предварителна подготовка

Подходящ за малки и големи групи от всякакви възрасти.

 

Разгледайте Разлог в народна носия, израз на българската душевност и традиции съхранени през вековете. Пренесете се в свят, в който са съчетани в едно ценностите и добродетелите на християнската вяра. Свят, в който носията е на особена почит. Дрехата не е само вещ и символ, тя е свята, така както са домашният олтар, огнището, земята, храмът.

Доминиращи цветове в българската носия са белият, червеният и черният.  Бялото се свързва с чистотата и с невинността, със светостта и с благородството. Червеното е цветът на кръвта, на слънцето и живота, на мъжкото начало, а черният цвят се съотнася с прастарите вярвания и култове към Богинята Майка, земята и плодородието.

Магията на носиите е в съзвучието на шарките – шевици и запески, което струи от тях. В блясъка на сърмата, монетите, пайетите и мънистата, които красят дрехите. В причудливите форми обрисувани от гайтаните и ширитите.

Забележка: Пакетът се реализира по предварителна заявка.

List with onlain bookmakersGBETTING