Воден атракцион - село Баня

Играй с водата (Воден атракцион)

GPS координати: N 41.880069, E 23.528394

Чрез сетивата си, децата всекидневно се сблъскват със средата, в която живеят. Те проявяват интерес към четирите елемента: огън, вода, земя и въздух.         
Контактът с водата по време на игра има различни съдържателни аспекти. От психологическа гледна точка, колкото по-силна е връзката на децата с корените им, толкова по-самоуверени и сигурни стават те. И ако те опознаят красотата на водата и нейното значение за човечеството, тогава като възрастни, ще подхождат с повече социална отговорност и ще имат повече уважение към водата.           
За децата играта е начин за завладяване на света около тях. Когато играят с вода децата общуват, помагат си, взаимодействат едно с друго.

 

Воден атракцион - село Баня

Това не е само детска площадка, това е зона за игра за деца от всички възрастови групи. Човек винаги може да се забавлява, независимо на колко години е. Всички съоръжени са разработени в зависимост от желанията на децата. Площадката е уникална и гарантира много игри и усмивки.

Водният атракцион има:

1.Ръчна водна помпа - напомня за ферма, приказка или стария пазарен площад. Подбужда играта за колективно-емоционално изживяване. Първото дете помпа, докато другото чака водата да се събере и да вдигне триъгълното дървено корито.      

2.Триъгълно дървено корито - движението на водата е интересно и любопитно за децата. С прикачения триъгълен клапан децата могат да контролират количеството вода, което се излива върху следващото съоръжение по водния канал.      
3.Метално колело с лопатки - малките лопатки подредени в радиална форма, са много привлекателни за децата. Металните лопатки се задвижват от струята на водата, която пада от дървеното корито. Водата преминава по улея и стига до следващото съоръжение.
4.Метално колело - силата на движение на това колело може да се контролира от децата. Няма възрастови граници за игра с това съоръжение. Водата влиза в колелото, качва се до улея, минава в дървеното корито и стига до масичката, на която могат да се правят пясъчни фигури. Колелото се завъртва от горе. То е безопасно заради гъвкавостта на гумата. 
5.Зона за игра с пясък - тук съоръженията за игра с пясък са две, дървено корито - придвижва водата до масичка за игра с пясък, която е оборудвана с 4 улея за изливане на водата и това предразполага към ролеви игри развиващи въображението занимания.       
6. Бент - той стои неподвижен докато решат децата. Могат да отварят отвора и водата да стига до моста и под него. Ползвателите контролират течението на водата и нивото й по канала. Бентът е оборудван с клапан, който може да спира и пуска водата по течението на канала.
7. Спиралата на Архимед - това съоръжение нагледно показва приложението на физичен закон. Със собствени усилия децата могат да придвижат водата от дъното на канала до високата част. Водата се задвижва с едно загребване. След като освободят водата от първия бент, тя стига до 2-я бент и спиралата започва да се върти ръчно. От коритото се излива в по-ниското корито. Децата направляват водата , те са нейни господари.    
8. Дървени корита - двете дървени корита пренасят водата от спиралата обратно към водния канал.
9. Бент - вторият бент по течението на водния канал е оборудван с преливници. Ползвателите могат да вдигнат нивото на водата и да задвижат спиралата с повече вода. Водата потича към каскадата и се стича надолу.        

  

Зона за игра -„Приключенски маршрут”        

1. Въжен мост „Херкулес” - съоръжението е на склона и това прави играта по-вълнуваща. Въженият мост е обезопасен с парапети. Стимулира се физическата активност, развиват се умения за комуникация. Това е мост за балансиране. Металните пръстени спират движещият се, като така той може спокойно да се придвижва нагоре или надолу по моста, като доразвива и изпитва своите умения. Въжетата са тип „Херкулес”, с метални нишки.       
2. Пързалка на склон - тя впечатлява с уникалния си дизайн и размери. Извитите й части в средата гарантират забавлението на ползвателите, а размерите й я правят достъпна и за възрастните. Пързалката завършва в зона на падане с ударопоглъщаща настилка с пясък.

3. Мост за баланс - балансът е интересно занимание не само за децата, но и за възрастните. С упражненията за баланс се стимулират концентрацията, интелекта. Мостът е от дървени блокчета и стоманени въжета.           
4. Пирамида - катеренето в ранна детска възраст е предпоставка за развитието на децата. Пирамидата се препоръчва за деца над 5 години. Пространствената мрежа е съоръжение с различни възможности за игра. Жълтото топче на върха може да се постави като цел при играенето на игри. То може да бъде предпоставка за различни ролеви игри, състезания.

Децата могат да се катерят, да балансират или да седят и разговарят. Всички заниманията тук изискват последователност, подобряват концентрацията и логическото мислене. Катеренето, например подобрява писането и четенето при децата, заради физическите упражнения, които те изпълняват по време на игра.  

List with onlain bookmakersGBETTING